Μηνυμα Προεδρου

Μήνυμα Προεδρου ΕΕΕΜ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (ΕΕΕΜ) & Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου (ΕΕΧΧ) και με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζουμε στην νέα ιστοσελίδα των Εταιρειών μας, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων μας, που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην προώθηση των σκοπών των Εταιρειών, όπως τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων Χειρουργών στα αντικείμενα της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού, τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών των Εταιρειών, καθώς και τη συνολική προαγωγή του έργου μας με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι Εταιρείες μας ανέπτυξαν πολύπλευρη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεγάλος αριθμός έμπειρων Ελλήνων Μικροχειρουργών και Χειρουργών Χεριού, αλλά και νεώτερων συναδέλφων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αντικείμενα αυτά, έλαβαν μέρος στο 14ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Εταιρειών Μικροχειρουργικής (EFSM) στο Βελιγράδι (Μάιος 2018) και στο ΧΧΙΙΙ Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Χεριού (FESSH) στην Κοπεγχάγη (Ιούνιος 2018). Εξαιρετική διάκριση αποτέλεσε για την Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής η τιμητική πρόσκληση Ελλήνων Μικροχειρουργών, Ορθοπαιδικών και Πλαστικών Χειρουργών, στο 40ο Συνέδριο Μικροχειρουργικής της Γαλλίας (GAM), μία υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση, με διεθνές κύρος και αναγνώριση, που διοργανώθηκε στο Παρίσι τον Μάιο 2018.

Στα πλαίσια της συμβολής των Εταιρειών μας στην εκπαίδευση, και συνεχίζοντας την παράδοση των προηγουμένων ετών, οργανώθηκε στα Ιωάννινα από την ΕΕΧΧ περιφερειακό Σεμινάριο Οστεοσύνθεσης Καταγμάτων Άνω Άκρου με πρακτική άσκηση (Ιούνιος 2018), όπου συμμετείχε και ασκήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικευομένων ιατρών της γεωγραφικής αυτής περιφέρειας. Παράλληλα, οι Εταιρείες μας υποστήριξαν άλλες σχετικές Επιστημονικές Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας υπό την αιγίδα τους το 2ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής στην Αλεξανδρούπολη και το 12ο Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου στην Αθήνα (Μάιος 2018).

Με γνώμονα τη συνεχή προσφορά των Εταιρειών στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση νεώτερων συναδέλφων, προκηρύχθηκαν και θα δοθούν και φέτος υποτροφίες με χρηματικά έπαθλα, που ευγενικά προσέφερε η Εταιρεία S&T για μετεκπαίδευση νέων ιατρών στη Μικροχειρουργική.

Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός και προετοιμασία του 24ουΚοινού Συνεδρίου των Εταιρειών μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 - 8 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και ανακοινώσεις, που θα καλύψουν τις νέες εξελίξεις στην έρευνα, τις σύγχρονες τεχνικές και εφαρμογές σε όλους τους τομείς της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Χειρουργικής του Χεριού και του Άνω Άκρου, ενώ η παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσει το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου. Παράλληλα στα πλαίσια του προγράμματος του συνεδρίου, θα διοργανωθεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οστεοσύνθεσης Καταγμάτων Άνω Άκρου και Σπλαγχνικού Κρανίου, με σκοπό την πρακτική άσκηση νέων ιατρών στα πεδία αυτά.

Με τη βεβαιότητα ότι η κοινή προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή όλων στις δραστηριότητες των Εταιρειών θα συμβάλλει στην επίτευξη των κοινών μας στόχων, σας απευθύνουμε θερμότατους χαιρετισμούς και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας.

Με τιμή,

Ευτέρπη ΔΕΜΙΡΗ

Ευτερπη ΔΕΜΙΡΗ

Πρόεδρος

της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής

Ιωάννης ΚΩΣΤΑΣ-ΑΓΝΑΝΤΗΣ

Ιωαννης
ΚΩΣΤΑΣ-ΑΓΝΑΝΤΗΣ

Πρόεδρος

της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου