Μηνυμα Προεδρου

Μήνυμα Προεδρου ΕΕΕΜ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και ʼνω ʼκρου σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο των εταιρειών μας.

Η έλευση της πρόσφατης πανδημίας αποτελεί μία άνευ προηγουμένου πρόκληση, στην οποίαν ανταποκρινόμαστε με δημιουργικότητα, στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε πιστοί στον κοινό σκοπό των δύο Εταιρειών για την προαγωγή των γνωστικών αντικειμένων της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Χειρουργικής Χεριού και ʼνω ʼκρου, επ' ωφελεία των ασθενών μας.

Πρώτιστος στόχος μας είναι η συνεχής, δια βίου εκπαίδευση των μελών μας και θα τον επιδιώξουμε και φέτος με εκδηλώσεις τόσο διαδικτυακές ή και με φυσική παρουσία, αξιολογώντας κάθε φορά τα  επιστημονικά δεδομένα της πανδημίας υπέρ της ασφάλειας των μελών μας. Η προκήρυξη μετεκπαιδευτικών υποτροφιών θα συνεχιστεί προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες.

Είναι κοινή μας επιθυμία τη νέα χρονιά να εστιάσουμε επίσης στη δραστηριοποίηση των νεότερων σε ηλικία μελών μας όπως και στην προσπάθεια να έρθουν οι Επιστημονικές μας Εταιρείες κοντύτερα στην κοινωνία, να ενημερώσουν και να αφουγκραστούν τις ανάγκες της. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας, την οποία φέτος είναι υπεύθυνος να επιβλέπει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Δημήτριος Διονυσίου.

Τόσο τα μέλη μας όσο και τα Διοικητικά Συμβούλια προέρχονται και από τρεις πυλώνες της υγείας στη χώρα μας: το δημόσιο σύστημα, το πανεπιστήμιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι ένα παράδειγμα αρμονικής συνεργασίας για το κοινό καλό το οποίο και φέτος ευελπιστούμε να αναδείξουμε.

Σας καλούμε να στηρίξετε τις προσπάθειές μας και να συνεισφέρετε με τις ιδέες και τον χρόνο σας, ώστε να ανταποκριθούμε και φέτος στην πρόσκληση των καιρών. 

 

Νικόλαος Α. Δαρλής

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής