Πρoλογος

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 25ο Κοινό Συνέδριό μας, που θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο THE MET HOTEL, στη Θεσσαλονίκη.

Η Επιστημονική Επιτροπή έχει καταρτίσει ένα εξαιρετικό Επιστημονικό Πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και ελεύθερες ανακοινώσεις, οι οποίες καλύπτουν εξελίξεις, κλινικά προβλήματα και επιπλοκές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά ως Πλαστικοί ή Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί στους τομείς της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου.

Διακεκριμένοι Έλληνες και προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές με διεθνές κύρος, θα παρουσιάσουν και θα αναπτύξουν θέματα από ένα σημαντικό δικό τους πρωτογενές κλινικό και ερευνητικό έργο.  Νεότεροι Έλληνες Συνάδελφοι θα παρουσιάσουν δείγματα της εξαιρετικής τους δουλειάς σε Νοσηλευτικά  Ιδρύματα από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Χώρo.  Η παρουσίαση αυτού του έργου πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό επίπεδο συνεδρίου, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ' ότι η άρτια οργάνωση και το ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα ενός συνεδρίου  παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του, η σημαντικότερη παράμετρος εξακολουθεί να είναι η σημαντική και ενεργός συμμετοχή των συνέδρων.

Η πόλη του Συνεδρίου μας, η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες και επιλογές για περιήγηση σε αξιοθέατα και διασκέδαση  στους συνέδρους και τα συνοδά μέλη στον ελεύθερο χρόνο τους.

Με αυτές τις σκέψεις, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το Συνέδριό μας, που ελπίζουμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. 

Σας περιμένουμε όλους.

Οι Πρόεδροι των Εταιρειών

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Μ

Σωκράτης Βαρυτιμίδης
Καθηγητής Ορθοπαιδικής
του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

       

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Χ.Α.Α

Κωνσταντίνος Δίτσιος
Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής
του Α.Π.Θ.